Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego w Świebodzinie - pakiet VI - owoce świeże

Anna Stefura-Jacuńska
Gmina Świebodzin Oddział: Szkoła Podstawowa nr 6
Termin:
Zamieszczenia : 16-05-2019 11:34:00
Składania : 30-05-2019 10:00:00
Otwarcia : -
Tryb:
Rodzaj: -

Wymagania i specyfikacja

Gmina Świebodzin ul. Rynkowa 2 Szkoła Podstawowa nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego os. Łużyckie 28 66-200  Świebodzin, tel.68 475 22 75,zaprasza do złożenia oferty cenowej na postępowanie  o udzielenie zamówienia, którego przedmiotem jest: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6  im. Kornela Makuszyńskiego
w Świebodzinie - pakiet VI - owoce świeże.

I. Opis przedmiotu zamówienia: artykuły żywnościowe z podziałem na pakiety:

Pakiet VI - owoce świeże
Dostawa owoców odbywać się będzie 2 razy w tygodniu po złożeniu zamówienia, w godzinach 9.00 - 11.00. Towar musi być dostarczony następnego dnia po złożonym zamówieniu.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert na jeden lub więcej pakietów. Wykonawca może złożyć ofertę na każdy z pakietów, jednakże w obrębie danego pakietu może złożyć tylko 1 ofertę.  Każdy z pakietów traktowany jest oddzielnie i podlegał będzie odrębnej ocenie.Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza w obrębie danego pakietu. Towar, o którym mowa  powinien odpowiadać obowiązującym normom technicznym, smakowym i sanitarnym.
1. Dowóz artykułów żywnościowych odbywać się będzie transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko do siedziby (magazynu) Zamawiającego.
2. Wskazane w załącznikach  do formularza ofertowego ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów są szacunkowe i mogą ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załącznikach do Formularza ofertowego.
3. Wartość zamówienia należy ustalić podając ceny jednostkowe na każdy asortyment wyszczególniony w zadaniu oraz cenę ryczałtową na całe zadanie. Cena podana w ofercie powinna zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia łącznie z podatkiem od towarów i usług VAT. Podana cena jest obowiązująca w całym okresie trwania umowy. Cena powinna być podana cyfrowo i słownie zgodnie z załączonym formularzem ofertowym cena wykonania netto zł (słownie: ...... zł.) + podatek VAT ( ....%) zł. = cena brutto zł(słownie: ...... zł.).

II. Opis warunków udziału w postępowaniu.

W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
4. Akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.
5. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego   HACCP (dotyczy tylko tych oferentów, którzy składają ofertę na dostawę mięsa,drobiu i wyrobów wędliniarskich).

III. Sposób i termin składania ofert

1. Oferty wg załączonego wzoru należy składać w terminie do dnia 30.05.2019 do godz. 10.00 poprzez platformę zakupową OPEN NEXUS.
2. Oferty złożone po terminie nie będą brane pod uwagę.
3. Oferta musi być napisana w języku polskim i podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy , którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przestawionym w zapytaniu ofertowym i przedstawi najkorzystniejszą ofertę w oparciu o kryteria wyboru określone w zapytaniu ofertowym .
5. Zamawiający powiadomi wykonawców o wyniku postępowania.
6. Rozpatrzenie ofert nastąpi 30.05.2019 po godzinie 11.00.  

IV.Termin wykonania zamówienia: Od dnia 03 września 2019 do 31 grudnia 2019

V. Kryteria oceny ofert: Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi na podstawie 100% ceny netto.

VI. Inne wymagania i warunki:

1. Po otrzymaniu zawiadomienia o wyborze oferty jako najkorzystniejszej, wybrany Wykonawca dostarczy niezwłocznie do siedziby Zamawiającego:
a. Kserokopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru KRS albo kserokopię aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.
2. Osoba uprawniona do kontaktów z Wykonawcami: Czapka Emilia tel. 68 475 09 91

Do niniejszego zamówienia stosuje się przepisy zgodnie z Zarządzenia Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 6 w Świebodzinie
nr 9/2019 z dnia 1 kwietnia 2019 r. w sprawie wprowadzenia „Regulaminu udzielania zamówień publicznych, których wartość nie przekracza wyrażonej  w złotych równowartości kwoty 30.000 euro”.

W załączeniu:
- projekt umowy

Załączniki do postępowania

NAZWA ROZSZERZENIE ROZMIAR (kB) DATA PUBLIKACJI ŹRÓDŁO POBIERZ
wzór umowy wrzesień-grudzień 2019.pdf pdf 406.97 2019-05-16 11:34:00 Postępowanie
pakiet VI owoce świeże wrzesień-grudzień 2019.pdf pdf 221.99 2019-05-16 11:34:00 Przedmiot zamówienia

Komunikaty

Osoba wystawiająca postępowanie nie zamieściła dodatkowych komunikatów

Przedmiot zamówienia

Lp Nazwa Opis i załączniki Ilość
/ Jm
Cena netto / Jm Vat Cena brutto / Jm Waluta Adres dostawy Dołącz
Plik
1 Pakiet VI - owoce świeże formularz ofertowy w załączeniu - proszę uzupełnić

pakiet VI owoce świe [...].pdf

1 usługa - (0)
Kursy walut NBP , EUR: 4.2954 PLN

Kryteria i warunki formalne

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Cena 100% Wartość oferty 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
2 Warunki płatności - przelew 30 dni, proszę potwierdzić (0)
3 Koszt dostawy - Po stronie dostawcy, proszę potwierdzić (0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 445