Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: ZP-ZO/06/20 Przeprowadzenie badań fizycznych, chemicznych oraz mikrobiologicznych żywności

Termin:
Zamieszczenia : 20-05-2020 13:52:00
Składania : 25-05-2020 13:00:00
Otwarcia : 25-05-2020 13:05:00
Tryb: Zapytanie ofertowe
Rodzaj: Usługa

Wymagania i specyfikacja

Szanowni Państwo,


informujemy o postępowaniu prowadzonym przez Zamawiającego w trybie zgodnym z regulaminem wewnętrznym organizacji na wykonanie na rzecz Szpitala weryfikacji zaawansowanej polegającej na przeprowadzeniu badań fizycznych, chemicznych oraz mikrobiologicznych żywności, o których mowa w § 6 ust. 2 pkt. 2) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 09 sierpnia 2019 roku w sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz. U. z 2019 roku, poz. 1537)


Zapraszamy do złożenia ofert poprzez poniższy formularz elektroniczny.


Zastrzegamy, że postępowanie może zakończyć się brakiem wyboru oferty w przypadku przekroczenia szacowanych środków.



W przypadku pytań: 

- merytorycznych, proszę o kontakt poprzez przycisk w prawym dolnym rogu formularza "Wyślij wiadomość" lub pod nr tel. 59 86 35 249 (Dział Analiz, Projektów i Zamówień Publicznych) lub  59 86 35 206 (Dział Żywienia) od poniedziałku do piątku w dni robocze, w godzinach 7:30 - 15:00

- związanych z obsługą platformy, proszę o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformy zakupowej Open Nexus czynnym od poniedziałku do piątku w dni robocze, w godzinach od  8:00 do 17:00.

  • tel. 22 101 02 02

  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl


Zaznaczamy, że oficjalnym potwierdzeniem chęci realizacji zamówienia przez Zamawiającego jest wysłanie zamówienia lub podpisanie umowy. 

Wiadomości z platformy zakupowej mają charakter informacyjny.

Załączniki do postępowania

Postępowanie nie posiada załączników

Komunikaty

Osoba wystawiająca postępowanie nie zamieściła dodatkowych komunikatów

Przedmiot zamówienia

Lp Nazwa Opis i załączniki Ilość
/ Jm
Cena netto / Jm Vat Cena brutto / Jm Waluta Adres dostawy Dołącz
Plik
1 Weryfikacja składu potraw Weryfikacja składu potraw, tj. rodzaj i skład produktów (np. śniadanie: bułka żytnia, masło, pomidor itd.). Proszę podać koszt dla jednej próbki (jednego posiłku) 5 szt. - (0)
2 Badanie wartości odżywczej Badanie wartości odżywczej 1) oznaczanie zawartości białka; 2) oznaczenie zawartości cukrów; 3) oznaczenie zawartości tłuszczu; 4) oznaczenie zawartości kwasów tłuszczowych, w tym nasyconych i izomerów trans; 5) oznaczenie zawartości błonnika pokarmowego; 6) oznaczanie zawartości sodu (do obliczenia zawartości soli); 7) oznaczenie zawartości wody; 8) oznaczanie zawartości popiołu całkowitego (oznaczenie wody i popiołu wykonuje się na potrzeby obliczenia zawartości węglowodanów w produkcie). Proszę podać koszt dla jednej próbki (jednego posiłku) 5 szt. - (0)
3 Badanie gramatury Proszę podać koszt dla jednej próbki (jednego posiłku) 5 szt. - (0)
4 Badanie obecności bakterii, pleśni, drożdży Badanie obecności bakterii, pleśni, drożdży: 1) oznaczanie liczby Listeria monocytogenes; 2) wykrywanie obecności Salmonella spp.; 3) oznaczanie liczby Staphylococcus aureus; 4) wykrywanie enterotoksyny gronkowcowej w żywności; 5) oznaczanie liczby bakterii z grupy coli; 6) oznaczanie liczby drożdży i pleśni. Proszę podać koszt dla jednej próbki (jednego posiłku) 5 szt. - (0)
5 Badanie obecności zanieczyszczeń Badanie obecności zanieczyszczeń: 1) oznaczenie zawartości ołowiu, kadmu, arsenu całkowitego, arsenu nieorganicznego, rtęci w tej samej próbce; 2) oznaczanie zawartości benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych; 3) oznaczanie zawartości ochratoksyny A; 4) oznaczanie zawartości azotanów; 5) oznaczanie zawartości akryloamidu Proszę podać koszt dla jednej próbki z pięciu łączonych posiłków 1 szt. - (0)
6 Kaloryczność Metoda obliczeniowa na podstawie rzeczywistej zawartości składników odżywczych (zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji o żywności). Proszę podać koszt dla jednej próbki (jednego posiłku) 5 szt. - (0)
7 Pobieranie i transport prób do badań Zamawiający wymaga żeby Wykonawca pobrał próbki we własnym zakresie oraz zapewnił ich transport do punktu badań w wymaganych przepisami warunkach. Proszę podać koszt jednorazowego pobrania i transportu 1 szt. - (0)
8 Opracowanie i przekazanie wyników, w tym interpretacja wyników w zakresie wartości odżywczej oraz ocena ryzyka i interpretacja wyników w zakresie zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologii. Proszę podać koszt jednorazowego badania 1 szt. - (0)
Kursy walut NBP , EUR: 4.2604 PLN

Kryteria i warunki formalne

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Cena 100% Wartość oferty 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
2 Warunki płatności - Przelew 30 dni od dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury. Proszę potwierdzić wpisując "Akceptuję" (0)
3 Termin realizacji - do 6 czerwca 2020 r. Proszę potwierdzić wpisując "Akceptuję" (0)
4 Inne - Proszę opisać sposób pobierania i przygotowania próbek (0)
(0)

Liczba odsłon strony: 386