Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:
kliknij podaj dane opłać online
Sprawdź, jak to zrobić - Film
Zamieszczenia : | 06-07-2020 09:05:00 |
Składania : | 10-07-2020 12:00:00 |
Otwarcia : | 10-07-2020 12:05:00 |
Tryb: | Szacowanie wartości zamówienia |
Rodzaj: | Usługa |
Szanowni Państwo,
informujemy, że poniższe postępowanie ma charakter szacowania wartości zamówienia.
Dlaczego warto odpowiedzieć na szacowanie wartości zamówienia?
Informujemy, iż niniejsze postępowanie nie stanowi zaproszenia do składania ofert w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia umowy, czy też udzielenia zamówienia i nie stanowi części procedury udzielania zamówienia publicznego realizowanego na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych.
Jednocześnie Zamawiający zastrzega, że odpowiedź na niniejsze postępowanie o charakterze szacowania ceny może skutkować:
zaproszeniem do złożenia oferty lub/i
zaproszeniem do negocjacji warunków umownych lub
zawarciem umowy, której przedmiot został określony w niniejszym postępowaniu.
W przypadku pytań:
technicznych lub merytorycznych, proszę o kontakt za pośrednictwem przycisku "Wyślij wiadomość do zamawiającego" lub pod nr tel 59 86 35 272 lub 59 86 35 249 od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 do 15:00
związanych z obsługą platformy, proszę o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformy zakupowej Open Nexus pod nr 22 101 02 02, czynnym od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 do 17:00.
Oficjalnym potwierdzeniem chęci realizacji zamówienia przez Zamawiającego jest wysłanie zamówienia lub podpisanie umowy. Wiadomości z platformy zakupowej mają charakter informacyjny.
2020-07-09 10:34 | Eliza Kruk |
W
odpowiedzi
na
otrzymane
pytania
Zamawiający
informuje: 1. Proszę o podanie realnej liczby osobodni. 59 753 2. Jaki byłby szacunkowy koszt dzierżawy pomieszczeń oraz mediów dla kuchni oraz bufetu? Koszt dzierżawy pomieszczeń kuchni i bufetu: 20 zł netto/m2 Koszt mediów: 91 651,02 zł brutto rocznie łącznie kuchnia i bufet (dane za 2019 r.) 3. Jaka jest obecna kwota wsadu do kotła? – bd 4. Jakie są średnie obroty w bufecie? 295 703,36 zł rocznie (dane za 2019 r.) 5. Proszę o informację w jakim stanie technicznym jest sprzęt podany w specyfikacji? Czy Wykonawca musi od razu ponosić dodatkowe nakłady finansowe na ww sprzęt? Środki trwałe będące wyposażeniem kuchni zostały zakupione w latach 2007-2018, są w stanie technicznym pozwalającym na ich użytkowanie. 6. Proszę o podanie metrażu kuchni z podziałem na pomieszczenia. Kuchnia (cześć robocza)- 144,30m2 (parter) Magazyny-20,30m2 (parter) Pomieszczenia socjalne, biurowe, higieniczno-sanitarne, komunikacja- 115,60m2 (parter) Magazyny i chłodnia-213,80m2 (piwnica) Komunikacja-50,40m2 (piwnica) Bufet 132,02m2 suma powierzchni użytkowej: 676,42m2 7. Jeżeli Zamawiający wymaga przejęcia pracowników, prosimy o informację jakie są koszty wynagrodzeń. Kuchnia: wynagrodzenia brutto bez kosztów pracodawcy 34 743,72 zł miesięcznie (12 osób) Bufet: wynagrodzenia brutto bez kosztów pracodawcy 8 525,39 zł miesięcznie (3 osoby) 1 osoba posiada orzeczenie o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności. Wykonawca zagwarantuje utrzymanie zatrudnienia przejętych pracowników przez min. 1 rok. Umowa z Wykonawcą zostałaby zawarta na min. 3 lata. Z poważaniem Eliza Kruk Zastępca Kierownika Działu Analiz, Projektów i Zamówień Publicznych Samodzielny Publiczny Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Lęborku 84-300 Lębork, ul. Juliana Węgrzynowicza 13 tel./fax (059) 86-35-249 |
Komunikaty