1
Jogurt naturalny
wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150- 200g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061
2000 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
2
Jogurt naturalny BEZ LAKTOZY
wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150g - 350g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061
80 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
3
Kefir naturalny
napój wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o określonej zawartości tłuszczu, poddanego fermentacji alkoholowo-kwasowej przez dodanie zakwasu z grzybków kefirowych. Zawartość od 0,5 - 2,5% tłuszczu - opakowanie o masie netto o pojemności: kubki 200g. Wygląd: płyn jednolity, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki (do 3 mm). Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny, do kwaśnego; charakterystyczny dla kefiru - lekko drożdżowy. Konsystencja jednolita, zawiesista. Okres przydatności do spożycia kefiru naturalnego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 12 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061
500 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
4
Margaryna
produkt spożywczy pakowany w folię aluminiową dopuszczalną do kontaktu z żywnością o masie netto kostka do 250g. Produkt przeznaczony do smażenia lub pieczenia. Struktura i konsystencja - w temperaturze 20°C - stała, lekko mazista, barwa kremowa. Zawartość tłuszczu minimalnie 40 - 80 % Okres przydatności do spożycia margaryny deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 21 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.
600 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
5
Masło zwierzęce, ekstra
(kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach- czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak- lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.
1000 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
6
Masło zwierzęce, ekstra, BEZ LAKTOZY
(kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach - czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak - lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego
30 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
7
Mleko spożywcze pasteryzowane 2 %
zyskane z mleka surowego klasy Ekstra poddane normalizacji i pasteryzacji, w opakowaniu o masie netto do 1 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446
4500 l
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
8
Mleko spożywcze pasteryzowane 2 % BEZ LAKTOZY
uzyskane z mleka surowego klasy Ekstra, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddane normalizacji i pasteryzacji, opakowaniu o masie netto do 1,0 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446
70 l
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
9
Ser topiony czysty
Produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca, oraz z innych produktów mleczarskich, zawierający od 15 - 20 % tłuszczu w suchej masie. Wygląd zewnętrzny- opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt regularny, powierzchnia gładka. Barwa i konsystencja jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna, dopuszcza się nieliczne oczka pochodzenia niefermentacyjnego. Smak charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony. Okres przydatności do spożycia sera topionego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.Opakowanie zbiorcze 8 sztuk (1 szt. 25g, lącznie 200g). Dopuszczamy: opakowanie zbiorcze 140g- 8 szt. po 17.5g. Należy zaznaczyć oferowaną wielkośc opakowania zbiorczego. PN-A-86233
100 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
10
Ser typu "Gorgonzola"
podpuszczkowy,dojerzewający, miękki, niebieski ser pleśnowy wyprodukowany z mleka pasteryzowanego krowiego(cielęcego) i poprzerastany żyłkami pleśni Penicilinum glaucum. Minimalna zawartość tłuszczu 48%, o masie 100gram. Skórka niejadalna. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera powinno być nieuszkodzone, smak charakterystyczny dla odmiany sera. Barwa od białej do kremowej z widoczynymi oznakami niebieskiej pleśni. Okres przydatności do spożycia produktu deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.
20 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
11
Ser żółty typu Gouda kl.I
kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,5 - 3 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230
180 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
12
Ser żółty typu Gouda kl.I BEZ LAKTOZY
kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,0 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230
10 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
13
Śmietana 18%
produkt mleczny, formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi; pasteryzowany, sterylizowany, o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 0,30 - 0,50 kg. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028
700 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
14
Śmietana 18% BEZ LAKTOZY
produkt mleczny, śmietana ukwaszona, bez laktozy,otrzymywany poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 200 g. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
15
Śmietanka kremowa 30%
płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko słodki, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Konsystencja płynna, jednolita w całej masie; bez grudek tłuszczu; lekko zawiesista. Bez żadynch dodatków w tym dodatku białek mleka krowiego, barwników i konserwantów. Opakowania jednostkowe: kartonik do 0,50 litra pięciowarstwowy polietylenowo - aluminiowy (wykonany z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością). Opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa od 10 - 12 szt. Okres przydatności do spożycia śmietanki kremowej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86059
300 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
16
Twaróg krajanka półtłusta kl. I
ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie jednostkowe: folia waccum do 0,50 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.PN-A-86300
250 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
17
Twaróg półtłusty kl. I
ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka od 0,20 - 0,25 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300
1000 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
18
Twaróg półtłusty kl. I BEZ LAKTOZY
ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka 230 g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
19
Ser sałatkowo- kanapkowy
typu "Feta"- otrzymany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości 18% tłuszczu i 10% białka, następnie poddany procesowi ultrafiltracji. Ser dojrzewający. O masie jednostkowej 200-270g pakowany w kartonik przeznaczony do kontaktu z żywnością. Kształt prostopadłościanu, możliwy wyciek serwatki, miąższ zwięzły, miękki, lekko kruchy, dopuszcza się lekko twardy. Barwa jednolita, biała do kremowej. Lekko słony lub słony, lekko kwaśny, dopuszcza się lekko gorzki.
30 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
20
Ser Mozzarella
otrzymany z mleka krowiego, pasteryzowanego, przy użyciu bakterii fermentacji mlekowej i podpuszczki mikrobologicznej. Skład: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobologiczna. Po uformowaniu w kule umieszczony jest w opakowaniu bezpośrednim i zalany solanką. Jest to ser niedojrzewający. O masie jednostkowej 125g (kula), masa sera z zalewą 200g. pakowany w folie przeznaczoną do kontaktu z żywnością. kształt kuli w zalewie solankowej, dopuszcza siwe zmętnienie i kawałki sera w zalewie solankowej. Skórka delikatna, elastyczna, lekko mazista. Miąższ elastyczny, plastyczny, sprężysty. Barwa biała do jasnokremowej. Smak i zapach czysty, naturalny, delikatny, lekko kwaśny, lekko słony.
15 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
Komunikaty